foto kerklinks

logo noorderkerkconcerten

social_spacer

twitter facebook linkedin

brochdownload

 

steunbutton

 

Concertagenda najaar 2013 / voorjaar 2014

 

stage1 

 

Bij online bestellingen worden uw kaarten direct na betaling per mail toegestuurd.

   

 

 APRIL / MEI 2014


   

Za 19 april 14.00 uur

 

De online tickets voor het concert op 19 april zijn uitverkocht. Er zijn alleen nog kaarten telefonisch en aan de deur op de dag van het concert te verkrijgen. Bel voor meer informatie: 020 620 4415.

 

 

Zapp Mattheus – Familieconcert

“De Mattheus Passion in één uur”

 

AMSTERDAMS BACH CONSORT o.l.v. Niek Idelenburg
Simon van der Geest, tekst (Gouden Griffel 2013 & 2011), Anne-Marieke Evers, alt & MarthaBosch, sopraan, Abe Dijkman & Bart van den Donker, vertellers

 

 

19 4 grDe Zapp Mattheus kreeg afgelopen jaar veel aandacht in de pers en grote bijval van het publiek in twee uitverkochte concerten. Daarom dit jaar een reprise! Geen land ter wereld waar de Mattheus Passion van Bach zo vaak wordt uitgevoerd als in Nederland. Speciaal als familieconcert brengt het Amsterdams Bach Consort een verkorte ‘Mattheus Passion’,
in een bondige versie van één uur, waarin het verhaal door twee acteurs in het Nederlands wordt verteld.

Speciaal jongerentarief!

 

 

 

 


 

Za 3  mei 14.00 uur

 

 

SCHUBERT’S MEESTERWERK: OCTET IN F 

 

Lonneke van Straalen - viool, Jane Piper - viool, Richard Wolfe - altviool, Jan Bastiaan Neven - cello, Rob Dirksen - contrabas Fons Verspaandonk - hoorn, Helma vd Brink - fagot, Julien Herve - klarinet

 

bestel

 

Kinderen t/m 12 jaar: GRATIS toegang. Jongeren van 13 t/m 21 jaar en studenten (op vertoon studentenkaart) betalen slechts € 5,-. Deze kaarten zijn uitsluitend aan de deur van de Noorderkerk te koop op de dag van het concert.

 

 

3 5 gr

 

Het Octet van Franz Schubert is een van de juwelen uit het kamermuziek repertoire. Schubert schreef over zijn octet het te zien “als een schets voor een grote symfonie”.
Violiste Lonneke van Straalen speelt dit kroonjuweel samen met bekende vrienden uit het Koninklijk Concertgebouworkest en Nederlands Kamerorkest.

 

SCHUBERT: Octet in F gr.t D 803

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Zo 4  mei 20.15 uur

 

HERDENKINGSCONCERT (GRATIS TOEGANKELIJK)

 

Eleonore Pameijer & Marcel Worms

 

4 mei gr

Na de plechtigheid van de herdenking op de Noordermarkt, verzorgen fluitiste Eleonore Pameijer en pianist Marcel Worms een bijzonder concert met muziek uit 1930-1940. Deze muziek is zeer aansprekend en melodieus en staat vaak onder invloed van de indertijd zeer populaire jazzmuziek. De muziek werd gecomponeerd door Joodse componisten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgd werden.

 

O.a. werken van: LEO SMIT, ROSY WERTHEIM & NICO RICHER

 

i.s.m. Werkgroep Gouden Reaal en de Noorderkerk

(onder voorbehoud)

 

 

 

 

Alle concerten op zaterdagmiddag, aanvang 14.00 uur, locatie: Noorderkerk Amsterdam (mits anders aangegeven)